Ο Jean Monnet μαζί με στενούς του συνεργάτες, προχωρούν στην σύνταξη δύο αρχικών σχεδίων τα οποία με την πάροδο του χρόνου εξελίχθηκαν στη Διακήρυξη Schuman.
Ο Jean Monnet μαζί με στενούς του συνεργάτες, προχωρούν στην σύνταξη δύο αρχικών σχεδίων τα οποία με την πάροδο του χρόνου εξελίχθηκαν στη Διακήρυξη Schuman.
Υπογράφεται στις Βρυξέλλες πρωτόκολλο σχετικά με τα προνόμια και την ασυλία της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας (ΕΟΚ) όπως επίσης και πρωτόκολλο σχετικά με τη λειτουργία του Δικαστηρίου και το καθεστώς των δικαστών και γενικών εισαγγελέων. Αντίστοιχα πρωτόκολλα υπεγράφησαν και για την Ευρωπαϊκή Κοινότητα Ατομική Ενέργεια (ΕΚΑΕ ή Ευρατόμ). Οι Συνθήκες ίδρυσης των δύο Κοινοτήτων είχε υπογραφεί στις 25 Μαρτίου του 1957 στη Ρώμη από εκπροσώπους της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, του Βελγίου, της Γαλλίας, της Ιταλίας, του Λουξεμβούργου και των Κάτω Χωρών.
Το Υπουργικό Συμβούλιο (και παρότι το σχέδιο Mansholt σε ορισμένα μέτρα του δεν ήταν δημοφιλή), ενέκρινε τρεις Οδηγίες εκ των οποίων η πρώτη αφορούσε των εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, η δεύτερη την ανακατανομή γεωργικής γης με στόχο να γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές βελτίωσης ενώ παράλληλα, υποστήριζε και την παύση της γεωργικής δραστηριότητας και τέλος, η τρίτη Οδηγία ήταν σχετική με την εκπαίδευση των γεωργών σε αντίστοιχες γεωργικές δεξιότητες.
Σε Ψήφισμα του, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάνει εκ νέου αναφορά στους βασικούς στόχους του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Συστήματος και δίνει έμφαση στην οικονομική σύγκλιση των εννέα κρατών-μελών.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εγκρίνει Ψήφισμα στο οποίο υποστηρίζει ότι η Ενιαία Ευρωπαϊκή Πράξη παρά τις όποιες βελτιώσεις δεν δημιουργεί την Ευρωπαϊκή Ένωση, η ανάγκη της οποίας είναι επιτακτική.
Πραγματοποιείται η όγδοη σύνοδος του Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ-Ουγγαρίας. Σκοπός του εν λόγω Συμβούλιου είναι η εξέταση ετοιμότητας της Ουγγαρίας αναφορικά με την ένταξή της στην ΕΕ.