2 Ιουνίου

Το καλεντάρι των σημαντικότερων γεγονότων στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γεγονότα

2020
© European Union 2018 - Source : EP Photographer: CESAR MANSO

Όλοι Μαζί στη Μάχη κατά των Ψευδών Ειδήσεων!

Σκέφτηκες ποτέ ότι μια ιστορία ή φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται πολύ περίεργη για να είναι αληθινή; Κατά πάσα πιθανότητα έχεις δίκιο. Ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολο να αναγνωρίζουμε ποιες ειδήσεις είναι ψευδείς. Η εσκεμμένη διάδοση ψευδών και παραπλανητικών πληροφοριών ονομάζεται επίσης παραπληροφόρηση. Μπορεί να είναι επιβλαβής, ακόμη και επικίνδυνη – ιδίως όταν πρόκειται για την υγεία μας – οπότε είναι πολύ σημαντικό να σκεφτόμαστε δύο φορές προτού αποφασίσουμε να διαδώσουμε πληροφορίες.
Η πανδημία του κορονοϊού συνοδεύτηκε από ένα τεράστιο κύμα ψευδών και παραπλανητικών πληροφοριών. Για να συμβάλει στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης, η ΕΕ συνεργάζεται στενά με τις διαδικτυακές πλατφόρμες για να περιοριστεί η διάδοση εσφαλμένου ή παραπλανητικού περιεχομένου και τις ενθαρρύνει να διαγράφουν κάθε περιεχόμενο που είναι παράνομο ή θα μπορούσε να προκαλέσει ζημία. Συνεργάζεται επίσης με ελεγκτές γεγονότων και ερευνητές για τον εντοπισμό και τη διόρθωση των ψευδών ή παραπλανητικών ειδήσεων.
Μπορείς κι εσύ να βοηθήσεις ακολουθώντας ορισμένα απλά βήματα:
Έλεγξε την πηγή. Είναι αξιόπιστη;
Έλεγξε την ιστορία. Την αναφέρουν περισσότερες από μία πηγές;
Έλεγξε τον σκοπό. Η ιστορία έχει προωθηθεί από μποτ;
Και… σκέψου δυο φορές προτού την μοιραστείς με άλλους!

1964

Η ΕΟΚ Απαντά Θετικά στο Αίτημα της Ισπανίας για Διμερή Συνεργασία

Ο Προεδρεύων του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας (ΕΟΚ), Paul-Henri Spaak, μέσω επιστολής του, αποδέχεται το αίτημα της Ισπανικής Κυβέρνησης για έναρξη συνομιλίων, ώστε να συζητηθούν τρόποι σύνδεσης διμερούς συνεργασίας.

1967

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδικάζει τη Δικτατορία στην Ελλάδα

Με Ψήφισμά του, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδικάζει το δικτατορικό καθεστώς στην Ελλάδα, και ζητά τη διακοπή Συμφωνίας Σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, έως ότου ξαναμπεί η χώρα σε δημοκρατική τροχιά.

1992

Οι Δανοί Πολίτες Καταψηφίζουν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ

Η Δανία σε δημοψήφισμα, απορρίπτει τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, με το 50,7% των ψηφοφόρων να τάσσεται κατά. Το ποσοστό συμμετοχής στο δημοψήφισμα, ανήλθε στο 83%.

Γεννήσεις

Θάνατοι

Ακολουθήστε μας